شاید شما هم مانند عمده افراد تصور می کنید که خیار فقط یک محصول گیاهی ساده است که آن را در انواع سالادها استفاده می کنیم و همین یک نوع را دارد. اما باید گفت که این محصول یک ساله دارای بیش از سی نوع می باشد که در آفریقا و آسیا به ثبت رسیده است. این محصول اساسا ریشه در کشور هند دارد و دارای سه دسته بند

نکات پرورش خیار گلخانه ای 

عمده افراد تصور می کنید که خیار فقط یک محصول گیاهی ساده است که آن را در انواع سالادها استفاده می کنیم و همین یک نوع را دارد. اما باید گفت که این محصول یک ساله دارای بیش از سی نوع می باشد که در آفریقا و آسیا به ثبت رسیده است. این محصول اساسا ریشه در کشور هند دارد و دارای سه دسته بندی کلی نوع خیارشوری، نوع گلخانه ای و نوع مجلسی می باشد.

 روش کشت خیار گلخانه ای و نکات پرورش آن

انتخاب بذر خیار و زمان کاشت با توجه به اقلیم منطقه 

پس از طراحی گلخانه در وهله ی اول از مراحل کاشت خیار باید اقدام به انتخاب بذر مناسب نمود. چندین و چند گونه خیار وجود دارد که باید بذر آن ها را با توجه به نوع اقلیم منطقه انتخاب کرد. به عنوان مثال بذری که در مناطق جنوبی برای کاشت خیار استفاده می شود نسبت به بذر استفاده شده در مناطق شمالی متفاوت است. این موضوع حتی در مورد زمان کشت نیز صدق می کند. در مناطق جنوبی کشت خیار از اوایل مهر و در مناطق شمالی کشت این محصول از اوایل دی ماه آغاز می شود. بذری که در مناطق شمالی باید استفاده کرد عمدتا بذر تک گل می باشد که برگ هایی کوچک و مقاوم در برابر باد و بوران دارند و مناسب برای دوره های طولانی هستند در حالی که در مناطق جنوبی باید از بذر های پر گل استفاده کرد که در زمان کوتاهتر محصول بیشتری را به ما می دهند.

https://www.diyarkesht.com/product-details/eastern-seeds-gemini-f1/6872

برای کاشت خیار چه روش هایی را می توان در پیش گرفت؟

کاشت خیار در واقع دو روش اصلی دارد که روش اول را تحت عنوان کشت مستقیم بذر می شناسند و از روش دوم با عنوان کشت غیر مستقیم بذر یاد می کنند. 

1.روش کاشت مستقیم بذر خیار

با سر رسیدن فصل پاییز کاشت مستقیم بذر خیار نیز آغاز می شود. در این روش باید بذر خیار را برای مدت زمان هشت تا چهارده ساعت در آب ولرم و بعد در پارچه خیس قرار داد تا بذرها رطوبت را به خوبی به خود جذب کنند و حجیم شوند. زمانی که بذرها حجیم شدند این امکان برای شما فراهم خواهد شد که بتوانید با یک جسم نوک تیز در بذرها شکاف ایجاد کنید تا فرآیند جوانه زنی به طور یکپارچه صورت پذیرد. زمانی که شکاف ها را در بذر خیار ایجاد نمودید نوبت به مرطوب کردن خاک می رسد. شما باید زمین را به طور کاملا برای خواباندن بذرها آماده کنید. زمانی که رطوبت خاک ته نشین شد بایستی بذرهای خیار را در فاصله ی حدودا چهل سانتیمتری از هم و در عمق یک تا دو سانتیمتری از زمین بکارید و روی آن ها را با پیت ماس و شن پوشش دهید.

 2.روش کاشت غیر مستقیم بذر خیار

در این روش کشاورزان چند عدد بذر را در یک حفره قرار می دهند و بعد از سبز شدن بذرها، جوانه های اضافی را قطع می کنند. این روش برای کاشت گلخانه ای خیار روش بهتری ارزیابی می شود چرا که به واسطه این روش صرفه جویی بیشتری در فضا و امکانات صورت می گیرد و می توان مراقبت بهتری را از محصولات به عمل آورد. از طرفی بذرهای خیار گلخانه ای بذرهای گران قیمتی هستند بنابراین روش کاشت غیر مستقیم برای شما بسیار به صرفه تر خواهد بود. 

چه خاکی برای پرورش خیار گلخانه ای مناسب است؟

بهترین خاکی که می توان از آن برای پرورش خیار گلخانه ای در گلدان های کاشت نشا استفاده کرد خاک پیت ماس می باشد که انواع ایرانی و خارجی آن در کیفیت های مختلف در بازار موجود می باشد. در صورت برقرار سازی شرایط ایده آل برای جوانه زنی خیار و ایجاد دمای مناسب خواهید دید که در طی یک هفته بذرهای شما جوانه خواهند زد.

برای پرورش خیار از چه سیستم آبیاری استفاده کنیم؟

بهترین روش آبیاری خیار را می توان روش آبیاری تحت فشار به صورت قطره ای دانست. این روش نه تنها برای رشد محصولات بسیار مفید فایده می باشد بلکه از هدر رفت آب جلوگیری می کند و از شسته شدن مواد معدنی و مواد غذایی موجود در خاک نیز جلوگیری خواهد کرد. دقت داشته باشید که آبیاری خیار بر اساس بافت خاک و فصل آبیاری متفاوت خواهد بود.

چه زمان باید بوته های خیار را برای اولین بار هرس کرد؟

برای هرس کردن بوته های خیار باید صبر کنید تا ارتفاع بوته ها به سی سانتیمتر برسند. بعد از اینکه بوته ها این ارتفاع را رد کردند باید اقدام به هرس نمودن شاخه های فرعی، میوه ها و گل ها نمایید. هرس کردن بوته های خیار باعث می شود قدرت و توان گیاه بیشتر شود البته به شرطی که این کار را اصولی و طبق قاعده انجام دهید. با این کار باعث خواهید شد نور کافی به تمام شاخه ها برسد. هیچ گاه اجازه ندهید که تراکم ساقه ها و بوته های خیار به قدری شود که بوته های زیرین از نور و مواد غذایی بی بهره بمانند.

مراقب آفات در بوته های خیار باشید

همواره از آفت کش های مناسب برای دفع آفات، قارچ ها و حشرات استفاده کنید. متداول ترین حشرات در بوته های خیار عبارتند از سوسک خیار، مگس سفید و شته. با استفاده از آفت کش های مناسب اجازه رشد قارچ، کپک های پودری و سفیدک را به بوته های خیار ندهید.

نتیجه گیری

برای کاشت خیار گلخانه ای باید مراقبت های صحیح را از محصولات خود به عمل آورید. رسیدگی دائمی به بوته های خیار، استفاده از آفت کش، آبیاری به شیوه ی صحیح، کوددهی به محصولات و استفاده از توری های گلخانه ای  فلزی جهت جلوگری از ورود حیوانات به بوته زار های خیار از جمله نکات مهمی که در حین پرورش خیار باید بدان ها دقت داشته باشید.

منبع :

https://www.rahpouyanjs.co/

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!